Určite ste si to už niekedy všimli. Pre nás, pre ľudí, je bežné, že si spomedzi “desiatich” príjemných, či radostných udalostí a jednej nepríjemnej, ktoré nás postretnú, väčšinou vyberieme práve tú negatívnu. Na tú potom zameriavame našu pozornosť a venujeme jej svoju energiu. A ako určite viete…….čomu venujeme pozornosť a energiu – to rastie. 😉

Možno sa pýtate, ako to urobiť tak, aby ste viac vnímali to pozitívne a pekné, keď ste naučení dlhé roky robiť to tak, ako je napísané vyššie. Keď si jednoducho neviete pomôcť a vaša prvá (aj druhá, aj tretia) reakcia je, zamerať sa na to, čo sa nepodarilo.

Otvorte sa hojnosti za 21 dní

Pripravila som preto pre vás 21-dňovú výzvu, počas ktorej budeme oceňovať to, čo máme. Čo zažívame, koho stretávame, čo sa nám podarilo, akí sme a poďakujeme za to. Vďačnosť je totiž bránou k hojnosti všetkého a tak jej nikdy nie je dosť. Keď prejavujeme vďačnosť za to, čo máme, vysielame do vesmíru (Zdroju, Bohu……dosaďte si to, čo vám vyhovuje) informáciu, že sme otvorení prijať do svojho života viac dobrých a príjemných vecí, za ktoré môžeme ďakovať. A vesmír nám to dodá vždy.

Výzva je vo svojej podstate veľmi jednoduchá. Ale verte mi, ak ju dodržíte každý jeden deň z tých 21, je aj veľmi účinná.

Otvorte sa hojnosti za 21 dní – s vďačnosťou

Ide o to, zapísať si počas 21 dní každý večer 5 – 10 vecí/ľudí/situácií, ktoré vás potešili, páčili sa vám, oceňujete ich a ste za ne vďační.

A prečo práve 21 dní? Podľa psychológov totiž práve toľko trvá vytvorenie si nového návyku. To je aj cieľom tejto výzvy. Naučiť sa každý deň/večer zamerať sa na to pozitívne, radostné a pekné, čo nás počas celého dňa postretlo. A tým, že svoju pozornosť zacielite týmto smerom a naladíte sa na tie príjemné veci, ste aj viac otvorení, takýchto vecí (ľudí, situácií…) do života prijímať viac.

Ako na to

Stačí 10 – 15 minút vášho času každý večer.  Sami uvidíte, aký vplyv na vás a váš život to bude mať. A ak sa vám to zapáči (ja verím, že áno), môžete tomu venovať aj viac času ako len 15 minút. Určite to bude pre vás prospešnejšie, ako keby ste ten istý čas strávili pozeraním na televíziu.

Každý (a naozaj každý) večer si v kľude pred spaním zapíšte, za čo ste v ten deň vďační. Ak nenájdete 5 vecí, zapíšte si 3, aj to je začiatok. K svojim zápiskom, sa z času na čas vracajte a opätovne si prečítajte, čo už máte napísané. Na mnoho vecí zabudnete a uvidíte, ako príjemne sa budete cítiť, keď si ich pripomeniete.

Pravidelné zapisovanie vás vibračne naladí bližšie k tomu, čo chcete zažívať a zlepší vám to náladu. Okrem toho si časom začnete uvedomovať, koľko toho vo svojom živote máte.

Aby vám to išlo ľahšie, ponúkam vám na stiahnutie zdarma poznámkovník vďačnosti. Môžete si ho vytlačiť a doňho značiť, alebo si aj nakresliť to pekné, čo vás v daný deň postretlo. Vytlačte si ho 21x alebo obojstranne 11x.

Tipy pre vás, na čo sa pri zapisovaní vďačnosti zamerať

  1. materiálne veci, ktoré boli pre vás nejakým spôsobom užitočné, alebo vás potešili
  2. situácie, ktoré ste počas dňa zažili (usmial sa na mňa predavač, sused mi pomohol s nákupom, šéf nás pustil z práce o pol hodinu skôr….)
  3. ľudia, ktorých vo svojich životoch máte, ktorí vás niečo naučili, alebo ste ich počas dňa stretli
  4. veci, ktoré sa vám podarili, za ktoré sa môžete pochváliť, alebo ste za ne na seba hrdí
  5. vaše telo, ktoré je tu pre vás neustále
  6. vaše vlastnosti, schopnosti, ktoré si na sebe ceníte, a za ktoré ste vďační
  7. čokoľvek iné, čo vám napadne…

Aby vám to s tou vďačnosťou išlo lepšie, mám pre vás na webe aj meditáciu vďačnosti, ktorú si môžete stiahnuť zdarma a počúvať vždy, keď vám to príde vhod.

Verím, že sa výzvy zúčastníte. Budem rada, ak mi  napíšete o vašich skúsenostiach a zmenách v živote, ktoré táto výzva spôsobila. 

»» Zdieľajte túto výzvu aj pre vašich priateľov a známych, ktorých by mohla zaujať. ««

Cca každý druhý mesiac je pre vás pripravená séria 4 kvantových večerov , ktoré verím, že by vás mohli zaujímať. Nakuknite. 😉

Pin It on Pinterest