…….alebo o havajskom liečení Ho´oponopono

Ide o vety, ktoré sú súčasťou havajského liečenia s tak trošku smiešne znejúcim názvom Ho´oponopono.  S týmto liečením som sa po prvý raz stretla v knižke Svet bez obmedzení (v češtine Svět bez hranic) s podnadpisom Tajný havajský systém prinášajúci bohatstvo, zdravie, pokoj a ešte viac, ktorú napísal Joe Vitale. Kniha rozpráva úžasný príbeh lekára, ktorý vyliečil psychiatrické oddelenie duševne chorých recidivistov bez toho, aby sa s nimi stretol. Použil pri tom nezvyčajnú liečebnú metódu pochádzajúcu z Havaja.

Hlavným princípom metódy je prevzatie zodpovednosti za všetko, čo sa nám v živote deje. Keď som si o tom prečítala po prvý krát, ostala som zarazená, ale trvalo to len chvíľu. Lebo myšlienka, že JA som tá, ktorá zodpovedá za všetko, čo sa mi deje a manifestuje v živote, je skvelá. Na prvý pohľad síce môže vyznieť hrozivo, dokonca hlúpo – veď kto by chcel byť zodpovedný za  tú bolesť, smútok, hnev, zlosť a všetky tie nepekné veci, čo sa nám dejú. Ale keď sa nad tým zamyslíme bližšie, dáva nám to neuveriteľnú moc a silu nad našim životom.

Zodpovednosť si netreba  mýliť s vinou. To čo sa nám deje, nie je ničia vina. Jednoducho je to určitá skúsenosť, ktorou sme sa rozhodli prejsť. Prevzatie zodpovednosti znamená, že nechceme, aby sa zmenili druhí, ale že zmeníme seba.

Ho´oponopono je veľmi jednoduché, nerieši, kde problém vznikol a neanalyzuje ho. Problém (spomienku) jednoducho prostredníctvom rôznych čistiacich pomôcok „čistí.“ Týchto pomôcok existuje viac, ale 4 základné vety postačujú. Keď sa v našom živote objaví niečo, čo pre nás predstavuje problém, miesto snahy zisťovať, prečo sa nám to deje, kto za to môže, atď., budeme len čistiť. A čistiť znamená začať opakovať tieto 4 vety, alebo použiť inú čistiacu pomôcku (viac v hore menovanej knihe).

Poďme k tomu, ako to vlastne celé funguje.

4 zázračné vety, ktoré vám môžu zmeniť život znejú:

4 zázračné vety, ktoré vám môžu zmeniť život

4 zázračné vety, ktoré vám môžu zmeniť život

Tým, že hovoríte „je mi ľúto“ a „prosím, odpusť mi“ uznávate, že sa niečo dostalo do vašej mysle alebo tela. Nemusíte vedieť, čo to je, ani ako sa to tam dostalo. Jednoducho ste sa „nakazili“ nejakým programom, ktorý spôsobuje váš problém. Vyslovením týchto slov prosíte seba, Božstvo, Zdroj (čokoľvek a kohokoľvek chcete osloviť), aby ste vo svojom vnútri odpustili sebe aj všetkým zúčastneným stranám.

Slovami „ďakujem ti“ vyjadrujete svoju vďačnosť  a vieru, že táto záležitosť sa vyrieši najlepším možným spôsobom pre všetkých zainteresovaných a vyslovením „milujem ťa“ oceňujete seba aj ostatných a transformujete tak uviaznutú energiu, ktorá  môže potom opäť voľne prúdiť.

Čo robiť s týmito vetami?

Tieto 4 vety môžete používať v ľubovoľnom poradí a nemusíte ich používať všetky naraz. Často sa používajú v týchto dvojiciach: „Je mi to ľúto.“ „Prosím, odpusť mi.“ a „Milujem ťa.“ „Ďakujem ti.“ Rovnako nie je daný počet opakovaní, koľkokrát si ich máte sami pre seba hovoriť. Jednoducho si ich v mysli opakujte dokola ako mantru.  A nie deň, alebo týždeň, ale vždy, keď vám to napadne. Vydržte a uvidíte, ako sa to prejaví vo vašom živote.

A kedy si ich opakovať a hovoriť? Kedykoľvek vám to napadne a pokiaľ možno vždy, keď sa vám prihodí niečo nepríjemné, necítite sa dobre, ste nahnevaní, smutní, neviete nájsť riešenie, atď. – použite 4 vety.

Možno sa pýtate, čo môžete opakovaním viet získať. Uvidíte sami, ale to minimálne, čo od toho môžete čakať, je, že keď budete zamestnávať myseľ týmito štyrmi vetičkami, neostane vám čas myslieť na negatívne veci, ktoré sa stali, alebo by sa mohli stať. A to je naozaj PECKA, lebo čím menej budete myslieť negatívne, tým menej tých nepríjemných a negatívnych okolností sa vo vašom živote bude objavovať.

Ja si tieto vety často opakujem pri chôdzi. Kedysi som si pri chôdzi počítala kroky. Nepýtajte sa ma, prečo som to robila, ale keď som nemala nad čím premýšľať a nezamestnávala som si mozog inými myšlienkami, tak som počítala. Teraz si pri chôdzi často „hopujem“, ako tomu hovorím ja.

Ďalšie knihy

Existuje viac kníh, v ktorých nájdete informácie o Ho´oponopono. Prvú, ktorú som čítala, som spomenula vyššie. Výborná kniha (povedala by som ešte lepšia ako prvá), ktorú by som vám chcela odporučiť je kniha Na nule od rovnakého autora Joe Vitale. Ďalšia, útla knižočka od Mabel KatzTajemství jednoduché cesty. Isto ich na trhu nájdete viac, je na vás, ktorú si vyberiete. Dôležité ale je, nielen si prečítať, ale aj praktikovať to, čo sa naučíte, aj v každodennom živote.

A čo takto vyskúšať skombinovať túto skvelú a jednoduchú metódu s druhou, rovnako skvelou metódou? Čo keby sme spojili EFT a Ho´oponopono a znásobili účinok oboch? Priznávam, že to nie je môj nápad. Už tu boli predo mnou takí, čo to vyskúšali a táto kombinácia sa mi veľmi páči.  Natočila som pre vás krátke video, v ktorom uvidíte ako pracovať s oboma metódami naraz. Ak chcete vedieť o EFT viac a chcete sa ho naučiť používať, kliknite »»SEM«« alebo si prečítajte články na blogu.

Video si môžete pozrieť aj bez toho, aby ste vedeli ako to funguje, len opakujte, čo robím ja. Vyskúšajte ťukať podľa tohto videa každé ráno, predtým než pôjdete do práce. Naštartujete sa tak príjemne do nového dňa.  Samozrejme, že môžete ťukať aj kedykoľvek počas dňa, keď si na to spomeniete.

 

Ak chcete účinky Ho´oponopona posilniť a využiť jeho plný potenciál, určite odporúčam  “Anjelské Ho´oponopono” Miriam Štolfovej, ktoré je  univerzálnym antivirákom na vadné programy v hlave a má neuveriteľnú silu. Na jej stránkach nájdete aj nahrávku “Duševná sprcha”, ktorú ponúka zdarma na stiahnutie. Tak vyskúšajte. 😉

Budem naozaj rada, keď mi potom dole v komentároch ↓↓↓↓↓ pod videom napíšete, čo hovoríte na Ho´oponopono a na jeho kombináciu s EFT.

A samozrejme ma veeeľmi poteší, keď tento článok budete zdieľať aj pre vašich priateľov a blízkych. ♥

Pripravila som pre vás sériu štyroch kvantových večerov, ktoré verím, že by vás mohli zaujímať. Nakuknite. 😉

 

Pin It on Pinterest