To, čo je na EFT (techniky emočnej slobody) úžasné, je, že sa ho môže naučiť každý z nás a používať ho na samoliečenie. A tým nemyslím len na naše fyzické telo, ale aj naše emócie, spomienky, vzťahy, túžby, sny

Na to, aby nám EFT fungovalo, potrebujeme trpezlivosť a vytrvalosť. Sú ale prípady, kedy ani tieto nestačia a je lepšie pracovať so skúseným EFT praktikom a o tých sa chcem dneska zmieniť. Zhrnula som pre vás preto 5+1 znakov, ktoré ukazujú na to, že sa vám zíde pomoc EFT odborníka.

5+1 znakov, že sa vám zíde pomoc EFT profesionála

1. Pokúsili ste sa liečiť (spracovať) svoj problém sami, ale neviete sa dostať k jeho jadru a máte pocit, že ste sa ocitli v slepej uličke, alebo že sa chodíte stále v kruhu.

Niekedy je ťažké dívať sa na vlastné problémy s odstupom, nemáme tam taký nadhľad, ako keď počúvame o problémoch niekoho iného. Sme v tom osobne zainteresovaný a to môže spôsobovať, že strácame jasný pohľad na vec a nevidíme, čo potrebujeme vidieť. Je to normálne a nie je to žiadna hanba. Ak potrebujete pomoc, požiadajte o ňu. Zaslúžite si to.

2. Udalosť/spomienka/emócia/problém, ktorý chcete riešiť, je príliš veľký alebo bolestivý…

…na to, aby ste sa doňho ponorili a ťukali sami a máte pocit, že potrebujete podporu a vedenie skúseného profesionála. Ak je to takto, neváhajte a požiadajte o pomoc. Skúsený praktik vám pomôže prejsť procesom čo najmenej bolestným spôsobom.

3. Viete, že by ste mali niečo urobiť, a aj viete čo a ako urobiť, aby ste vyriešili to, čo vás trápi, bolí, čo vám nedovolí pohnúť sa ďalej…

…ale stále sa tomu vyhýbate a odkladáte to. Aj v tomto prípade je profesionál dobrá voľba. Možno vám bude stačiť, že vám pomôže naštartovať a prestať sa práci na sebe vyhýbať.

5+1 znakov, že sa vám zíde pomoc EFT profesionála

4. Keď pomyslíte na nejakú znepokojujúcu spomienku, udalosť, ste už väčšinou v kľude, ale stále cítite hnev, neodpustenie, nepochopenie, čo sa týka nejakej osoby (príp. osôb), ktorá s udalosťou súvisí.

To sa stáva pomerne často. Znamená to, že sú ešte aspekty, ktoré ste sami nedokázali identifikovať a ostali neošetrené. Odhalenie a identifikácia skrytých aspektov (ja tomu hovorím lúpanie cibule) je niečo, v čom sú EFT praktici školení, aby klientom správnymi otázkami pomohli nájsť a uvoľniť ich.

 5. Máte ciele, ktoré by ste chceli dosiahnuť, ale nedarí sa vám

…nájsť a odhaliť podvedomé vzorce, presvedčenia a bloky, ktoré vám v dosahovaní cieľov bránia. Používanie EFT na dosiahnutie cieľov a zlepšenie výkonov je skvelý spôsob, ako si pomôcť. Ale niekedy môže byť naozaj ťažké nájsť to, čo nám v zlepšení bráni. Kvalifikovaný EFT praktik vám s tým pomôže.

6. Máte EFT radi, viete, že funguje, ale neradi ťukáte sami

Áno, aj také prípady sú. Mám kamarátku, ktorá je o EFT presvedčená, ale sama ťukať nebude. Hovorí, že keď na ňu ťukám ja, je to pre ňu ako pohladenie a vníma to ako ďalšie veľké plus ku všetkým výhodám EFT. Niektorí ľudia jednoducho uprednostňujú spoluprácu s odborníkom namiesto toho, aby „tápali“ a ťukali na vlastnú päsť.

Každý z nás si zaslúži oslobodiť sa od všetkého, čo ho brzdí a spôsobuje mu bolesť a utrpenie. A zároveň – je na každom z nás, či sa s tým rozhodne niečo urobiť alebo nie. 

Keď sa z akýchkoľvek dôvodov (nielen tých vyššie spomenutých) rozhodnete, že spolupráca s EFT odborníkom je niečo, čo by ste chceli skúsiť a chcete pracovať so mnou, napíšte mi a dohodneme termín konzultácie

A či už ťukáte sami, s EFT praktikom, alebo kombinujete obe možnosti, robte to tak, aby vám strach, smútok, neistota… nebránili žiť život, po akom túžite. 

Poteší ma, keď budete článok zdieľať aj pre svojich priateľov a známych. Ktovie, možno im tým pomôžete.

Pripravila som pre vás sériu 4 kvantových večerov, ktoré verím, že by vás mohli zaujímať. Nakuknite. 😉

Pin It on Pinterest