Vedeli ste, že EFT ťukanie môžete použiť aj na dosahovanie cieľov?

Existuje viacero spôsobov, ako na to s EFT ísť. Dnes mám pre vás 3 tipy, ako s pomocou EFT dosahovať vaše ciele:

TIP č. 1

Zapíšte si svoj cieľ (čo najkonkrétnejšie), potom si ho čítajte nahlas a zároveň ťukajte na EFT body. Na každom bode zapísaný cieľ zopakujte a zároveň ťukajte. (Ak EFT body nepoznáte, stiahnite si minipríručku EFT)
Napr.: “Mojim cieľom je, do 31.10. dorozumieť sa po nemecky v bežnej každodennej komunikácii.”
Spravte minimálne 2 celé koliečka a pravidelne opakujte.

AKO TO FUNGUJE?

Takéto EFT ťukanie na ciele funguje z 2 dôvodov:
👉Máte svoje ciele neustále na pamäti, čo vám pomáha zamerať sa na ne každý deň.
👉To, že sa takto zameriate na svoje ciele, vynesie na povrch (vedome aj nevedome) akékoľvek obmedzujúce presvedčenia a obavy, ktoré môžete mať pri dosahovaní cieľov. A keď sa objavia, môžete ich odťukať (spracovať s EFT) tak, aby vás viac neobmedzovali.

Dosahovanie cieľov s EFT

TIP č.2

Na vrchnú časť stránky/papiera si napíšte svoj cieľ. Pod to napíšte (aspoň) 3 dôvody, prečo si myslíte (veríte) alebo sa bojíte, že ho nemôžete dosiahnuť.
Napríklad:
Mojim cieľom je, dorozumieť sa do 31.10. po nemecky v bežnej každodennej komunikácii.
Prečo nemôžem tento cieľ dosiahnuť:
1. Nemám dostatok času a trpezlivosti venovať sa nemčine pravidelne.
2. Nemám talent na jazyky, ide mi to len veľmi ťažko.
3. Stratím motiváciu a chuť v tom pokračovať.

Všetky tieto dôvody použite ako frázu pri ťukaní. Celá fráza (ťukáme ju 3x na karate bode) by mohla znieť: “Napriek tomu, že nemám dostatok času a trpezlivosti venovať sa nemčine pravidelne, mám sa rada a prijímam sa presne taká, aká som.” A na ostatné body ťukáte už len samotnú vetu, ktorú ste si napísali. Ťukáte dovtedy, kým sa pre vás nestanú neutrálnymi.

Veľmi dôležité » Sledujte a všímajte si všetky myšlienky, pocity a spomienky, ktoré sa počas ťukania objavia. A takisto ich spracujte ťukaním, pretože súvisia s tým, o čom hovoríte. Ťukanie na ne vám pomôže uvoľniť celý problém tak, aby ste sa od neho oslobodili a viac vás neobmedzoval.

Keď budete ťukať napr. na vetu “stratím motiváciu a chuť v tom pokračovať” môžu sa objaviť myšlienky: “nikdy som pri ničom dlho nevydržala”, “vždy ma to prestane baviť, keď nevidím rýchlo výsledok”, alebo aj hlbšie presvedčenia “aj tak to nemá zmysel, lebo ma nikto (tu je fajn byť čo najkonkrétnejší – kto je ten nikto?) neocení”

Ťukanie na tieto ďalšie aspekty vám pomôže uvoľniť bloky, ktoré súvisia so strachom zo straty motivácie, pretože všetky tieto aspekty sú súčasťou tohto strachu.

TIP č.3

Napíšte svoj cieľ na vrch stránky a pod to napíšte 1-2 odseky o tom, ako si predstavujete, že to bude vyzerať, keď svoj cieľ dosiahnete. Píšte, ako by sa to už stalo skutočnosťou. Ako by ste sa vtedy cítili.
Napr.:
Je 31.10. a ja som dosiahla svoj cieľ. Dohovorím sa v bežnej každodennej komunikácii po nemecky. Je to skvelý pocit, môcť sa porozprávať o bežných veciach s ľuďmi, ktorých stretávam na mojich cestách do zahraničia. A cítim sa aj oveľa istejšie pri vybavovaní záležitostí, ktoré v zahraničí potrebujem zariadiť.
Ušetrím kopu času, energie a aj peňazí tým, že sa dokážem dohovoriť sama a bez pomoci. Pretože som dosiahla tento cieľ, ktorý som si stanovila, cítim sa sebavedomejšie ako kedykoľvek predtým a mám pocit, že ďalšie ciele budem dosahovať oveľa ľahšie.

Keď to máte hotové, prečítajte si nahlas, čo ste napísali a popri tom ťukajte na EFT body. Toto je naozaj účinný spôsob, ako použiť EFT ťukanie na dosahovanie vašich cieľov, pretože:
👉 máte pred sebou pozitívnu víziu a prežijete si v tele pocit, ktorý súvisí s dosiahnutím tohto cieľa, ťukaním ho v tele ukotvujete
👉 udržiava vaše myšlienky zamerané na cieľ a na to, prečo pre vás bude prospešné ho dosiahnuť. Výskumy dokázali, že tieto veci sami o sebe pomáhajú ľuďom dosiahnuť ich ciele.

Verím, že tieto 3 tipy (a ich kombinácia), ako použiť EFT na dosahovanie cieľov, vám boli a budú nápomocné. Ako vždy ale platí, nestačí si o tom prečítať a vedieť, že taká možnosť existuje. Treba si k tomu aj naozaj sadnúť a niečo pre to urobiť.

Ak by sa vám zišli pokročilejšie techniky a nástroje EFT, ktoré idú viac do hĺbky, nakuknite do online kurzu EFT prakticky. A ak na to nechcete byť sami a hľadáte niekoho, kto by vás sprevádzal na vašej ceste za vašimi cieľmi, napr. aj s technikou EFT, napíšte mi a dohodnite si konzultáciu.

Pin It on Pinterest